Π.Γ.Ε.
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης
Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο
Περιοχή: Ψάρι Κορινθίας
Έδαφος: Κοκκινόχωμα Χαλικώδες
Υψόμετρο: 710m
Παραγωγή: 750-1000Kg/km² (κιλά ανά στρέμμα)
Αλκοολικός Τίτλος: 14% alc./vol
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τρύγος πολύ νωρίς το πρωί, αποραγισμός και κρυοεκχύλιση για 12-13 ώρες σε θερμοκρασία 1°C, 15νθήμερη ζύμωση, με έναρξη στους 8°C και σταδιακή άνοδο και λήξη της ζύμωσης έως τους 14°C.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το ροζέ κρασί , είναι αποτέλεσμα προσεγμένης εκχύλισης της πολυδύναμης ερυθρής ποικιλίας Αγιωργίτικο.
Η ολιγόωρη εκχύλισή του έδωσε ένα απαλό Ροζέ κρασί με χαρακτηριστικά αρώματα από φρέσκα φρούτα κερασιού, φράουλας καθώς και τριαντάφυλλο.
Σερβίρεται δροσερό στους 10°C – 12°C βαθμούς, συνοδεύοντας ζυμαρικά, λευκά κρέατα και πιάτα με απαλές σάλτσες.
Ελληνικό Κρασί Νεμέας