Π.Ο.Π ΝΕΜΕΑ
Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο
Περιοχή: Αρχαία Νεμέα Κορινθίας
Έδαφος: Κοκκινόχωμα, Αμμοαργιλοπηλώδες
Υψόμετρο: 340m
Παραγωγή: 650Kg/km² (κιλά ανά στρέμμα)
Αλκοολικός Τίτλος: 13% alc./vol
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τριανταήμερη κρυοεκχύληση του πολτού (στέμφυλα & μούστος).
Έναρξη στους 10°C, με σταδιακή άνοδο και λήξη της ζύμωσης έως τους 20°C, με τρεις ανακυκλοφορίες την ημέρα.
Παλιά κλήματα άνω των 20 ετών.
Ωριμάζει για 12 μήνες σε καινούργια δρύινα Γαλλικά βαρέλια.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Βαθύ ρουμπινί χρώμα πολλά υποσχόμενο.
Σύνθετη, εκφραστική μύτη με πλούσια αρώματα, νότες μπαχαρικών και κόκκινων φρούτων με κυρίαρχο το κεράσι.
Πολύ καλό σώμα. Στόμα πλούσιο, βελούδινο με ωραία επίγευση που με τον καιρό εξελίσσετε.
Μεταγγίζεται σε ανοικτή καράφα και σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 16°C– 18°C.
Συνοδεύει, κόκκινα ζουμερά κρέατα με πικάντικες σάλτσες & τυριά. Επιδέχεται μακράς παλαίωσης.
Ελληνικό Κρασί Νεμέας