€125.00
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δεκαπενθήμερη κρυοεκχύληση του πολτού (στέμφυλα & μούστος).
Έναρξη στους 10°C, με σταδιακή άνοδο και λήξη της ζύμωσης έως τους 20°C, με τρεις ανακυκλοφορίες την ημέρα.
Παλαιώνει για 24 μήνες σε καινούργια δρύινα Γαλλικά βαρέλια.
387 σε απόθεμα
Βαθύ πορφυρό χρώμα, πολύ καλό σώμα, στόμα πλούσιο.
Παρουσιάζει μπουκέτο αρωμάτων φρούτων του δάσους, νότες καπνού και μπαχαρικών, στρογγυλεμένες τανίνες με μακρά επίγευση.
Μεταγγίζεται σε ανοικτή καράφα και σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 18°C – 20°C.
Συνοδεύει, κόκκινα ζουμερά κρέατα με πικάντικες σάλτσες & τυριά. Επιδέχεται μακράς παλαίωσης.
Additional information
Βάρος | 1.3 kg |
---|---|
Ποικιλία | 100% Αγιωργίτικο |
Περιοχή | Αρχαία Νεμέα Κορινθίας |
Έδαφος | Κοκκινόχωμα, Αμμοαργιλοπηλώδες |
Υψόμετρο | 340 m |
Παραγωγή | 650Kg/km² (κιλά ανά στρέμμα) |
Αλκοολικός Τίτλος | 13,5% alc./vol |