Στατήρ Κόκκινο

Κόκκινος Ξηρός Οίνος

Στατήρ Κόκκινο

Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ

Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο
Περιοχή: Ψάρι Κορινθίας
Έδαφος: Κοκκινόχωμα Χαλικώδες
Υψόμετρο: 710 m
Παραγωγή: 750–1000Kg/km² (κιλά ανά στρέμμα)
Αλκοολικός Τίτλος: 12.5% alc./vol

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεκαήμερη κρυοεκχύληση του πολτού (στέμφυλα & μούστος).
Έναρξη στους 10°C, με σταδιακή άνοδο και λήξη της ζύμωσης έως τους 20°C, με τρείς ανακυκλοφορίες την ημέρα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βαθύ κόκκινο χρώμα.
Μύτη με πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων με επικρατέστερο το κεράσι και το βύσσινο.
Καλό σώμα, στόμα πλούσιο με μαλακές τανίνες και καλή επίγευση.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 18°C – 20°C. Συνοδεύει, κόκκινα ζουμερά κρέατα με πικάντικες σάλτσες & τυριά.

 

 

Ελληνικό Κρασί Νεμέας

Αγορασέ το